Blog

Servicii oferite

Transportul tuturor pacienților care necesită supraveghere și îngrijire medicală din partea unui echipaj specializat cu experiență în domeniu ce are la dispoziție  toate resursele și cunoștiințele necesare pentru a interveni și corecta orice situație apărută pe durata transportului.

Asistența medicală de urgență pentru buna desfașurare a diferitelor evenimente publice sau private.

Consultații și tratamente medicale la domiciliul clientului.

Însoțirea persoanelor de către un cadru medical cu experiență care ar putea supraveghea și interveni într-un mod profesionist atunci când va fi nevoie.

Transferul aeroportuar este o procedură complexă pe care o tratăm cu  atenție mărită deoarece implică factori importanți precum ar fi  starea pacientului, siguranța statului în corelare cu implicarea  autorităților aeroportuare. Pentru aceasta sunt necesare pregătiri premergătoare transferului pacientului pe care le putem onora într-un interval de timp optim, imediat ce deținem toate datele necesare.  Odată puse la punct detaliile procesul va decurge în condiții optime, creând  pentru pacient și/sau însoțitorii săi un ambient sigur și confortabil.

Suntem dispuși la activități de căutare și salvare în colaborare cu unități sau persoane abilitate în acest sens.

 

Toate serviciile oferite sunt la cerere și contracost.

Şi totuşi Speranţa

Atunci când bolnav fiind simţi Speranţa cum dispare, îţi îndrepţi tot ce mai ai în direcţia opusă celor care au dat greş cautând soluţia salvatoare împreună cu persoanele care deţin aptitudini şi cunoştiinţe care depăsesc limita normalului.

Dacă cunoasteţi asemenea persoane vă rugăm să ne transmiteţi datele de contact într-o mică descriere,pentru a putea ajuta persoanele interesate.

Despre durere

S-a gandit cineva că ar exista o unitate de masură pentru durere? Ei bine există şi se cheamă DOL iar aparatul cu care se masoară DOLORIMETRU.Cu ajutorul lui s-a stabilit că organismul uman în condiţii normale suportă până la 45 DOL; ca excepţie de la regulă – în momentul naşterii femeia suportă până la 57 DOL (ceea ce este echivalent cu durerea simţită în momentul ruperii a 20 de oase în acelaşi timp).

În viaţa de zi cu zi puteţi folosi următoarea scală .

Scala masurare ,exprimare durere.

Februarie

Maladia uitării patologice

Știam doar că oamenii bolnavi de maladia Alzheimer uită.

Maladia uitării patologice

Când eram mic, descoperisem undeva termenul Alzheimer, îmi rămăsese întipărit în scoarță și am luat cărțile care aveau tangență cu medicina, încercând să citesc mai multe despre această suferință. Știam doar că oamenii bolnavi de maladia Alzheimer uită. Nu era însă nimic dubios, pentru că actul uitării e deosebit de util creierului; dacă am reține toate informațiile pe care le primim în cantități copleșitoare de la analizori, practic am înnebuni, astfel că debarasarea controlată e necesară. Filtrele de memorie acționează în cascadă, prioritizând informația. Ce avem nevoie mai departe sau ce dorim volitiv să ținem minte aranjăm în structuri neuronale complexe, ce implică miliarde de neuroni interconectați sinaptic, memoria având o bază electrochimică. Nu știm pe deplin cum funcționează creierul, dar facem progrese formidabile. Am descoperit, printre altele, că anumite celule pluripotente se pot transforma în neuroni în zone distincte ale encefalului, pentru că, per se, neuronii nu au capacitatea de diviziune. Procesul acesta de transformare neuronală e limitat și nu poate, deocamdată, să compenseze eventuale distrugeri. Vorbind de distrugeri, în Alzheimer cam asta se întâmplă: anumiți compuși care nu-și au locul în creier ajung acolo și blochează transmiterea neuronală, declanșează atrofia scoarței cerebrale cu ștergerea reliefului cortical, încetinesc procesele electrofizice de propagare a impulsului electric, determină pierderea memoriei. Maladia e frecventă printre persoanele de peste 60 de ani, din păcate încă subdiagnosticată, încă deficitar înțeleasă, încă stigmatizată de populația largă. Fugim de regulă de lucrurile care ne sperie. Etichetăm oamenii drept nebuni, chiar dacă fundamentul așa-zisei nebunii este unul pur chimic. Domeniul acesta al demenței Alzheimer încă sperie, implică etichete, izolări, suferințe.

Am crescut cu o atracție aparte pentru creier, chiar dacă m-am îndreptat ulterior mai mult spre inimă. De ce uitau anumiți oameni, de la cele mai recente amintiri până la cele mai vechi, bazale, uitând până la urmă chiar să respire? Ce se petrecea în capul lor? Am avut seri lungi de studiu, găsind un tratat de neurologie în care mi-am cam prins urechile, pentru că era doldora de termeni complecși și mai ales pentru faptul că era scris în franceză. Cu toată franceza mea începută din clasa a doua, îmi era greu să parcurg textul. Nu voiam să sar în partea de fiziopatologie, dorind să înțeleg puțin arhitectura creierului, ariile sale, rolul fiecăreia, centrii care controlează procesele fundamentale ale corpului, împărțirea neuronală, etapizarea unor mecanisme. Eram nerăbdător să ajung la capitolul demențelor. Serile treceau și, sub lumina lămpii cu bec clasic, pricepeam încetul cu încetul tainele organului suprem, cocoțat în vârful corpului. Mă amuzam cu vorba lui Edison – stăteam, până la urmă, în noapte cu ajutorul invenției sale – care spunea că treaba corpului e să plimbe creierul de colo-colo. Intram din ce în ce mai adânc pe un teritoriu plin de mister, mai ales că făcusem cunoștință din reviste sau de la televizor cu personaje care, după accidentări sau nașteri cu defecte serioase, dezvoltaseră abilități de geniu. Unul putea citi două pagini în același timp și memora biblioteci întregi (Kim Peek, născut fără corpul calos, structura care unește emisferele). Altul putea desena o panoramă după ce privea orașul câteva secunde, ținând minte toate detaliile clădirilor. Altul scotea mii de zecimale din Pi, cu o memorie fotografică impresionantă (vedea anumite culori care se derulau și fiecare avea asignată o cifră). Totuși, acestea erau cazuri izolate, de așa-numiți savanți. Mai veneau părerile oamenilor învățați din anumite timpuri, care ba considerau că ne naștem tabula rasa și apoi acumulăm informația, ba susțineau că totul stă deja în noi și nu facem decât să tragem spre suprafață unele lucruri. După Schopenhauer, omul era o ființă cu instincte puține și o adaptare insuficientă la lumea vie, el trebuind să compenseze totul cu inteligența, deci cu procese repetate de învățare. Citind și descoperind tot felul de ingrediente din medie sau din extreme, nu ai cum să nu îndrăgești acest teritoriu care implică neputință, fascinație, curiozitate, suferință. Și-am ajuns la partea de fiziopatologie, adică ce se poate întâmpla rău cu creierul.

În Alzheimer, o substanță numită amiloid de tip beta se depune pe anumite structuri neuronale și împiedică transmiterea nervoasă. Nu se știe precis cum apare această maladie, dar se crede că anumiți factori de risc o potențează, aici incluzând obezitatea, diabetul zaharat, afecțiuni inflamatorii, defecte genetice, înaintarea în vârstă și altele. Boala e mai frecventă după vârsta de 60-65 de ani, dar sunt cazuri cu debut precoce, mai ales cele familiale. În Sindromul Down (trisomie 21, un defect al perechii 21 de cromozomi) apar manifestări tipice de Alzheimer, pentru că o genă de pe cromozomul 21 este alterată și ea răspunde de sinteza amiloidului, fiind o intersectare patologică. Există acum teste genetice, pe lângă analize mai simple, de sânge sau imagistică. S-au făcut progrese mari, dar zona rămâne plină de necunoscute.  O persoană cu Alzheimer uită lucruri, halucinează, nu se orientează eficient, prezintă tulburări de vorbire, este confuză, nu mai poate face activitățile cotidiene de la cele mai grele până la cele mai comune.

Dincolo de partea pur medicală, maladia e văzută ciudat în populație. Există o neînțelegere a ei, cum există un deficit sever în educația medicală generală, etichetare absurdă, multă tristețe, tendință de izolare, capacitate insuficientă de a pune pacienții în medii corespunzătoare nevoilor lor, tratamente momentan ineficiente. În țara noastră, bolnavii de Alzheimer sunt plimbați între neurologie și psihiatrie. Nu există niciun centru special pentru îngrijirea lor, comparabil cu centre deja existente în vest. Populația, neștiutoare de multe ori, judecă acești oameni și spune că sunt nebuni. Lipsa de diagnostic cert e încă larg răspândită. Oamenii nu se prezintă la medic la apariția simptomelor. Copiii se îndepărtează de părinții sau bunicii prinși în acest diagnostic. O sensibilizare aici este absolut necesară. Nu e nimeni nebun, nici chiar atunci când vede submarine galbene plutind sub un corcoduș. Cel puțin până nu se derulează o examinare competentă, nu putem eticheta un om. Nu o facem nici atunci când el primește un diagnostic în sfera psihiatrică, pentru că nimic nu ne garantează că noi nu putem suferi cândva de o afecțiune similară, mai ales în timpurile actuale care predispun la așa ceva. Avem nevoie de deschidere și înțelegere, de braț întins către cei care ne trezesc unele suspiciuni de boli. De fugit e ușor. O poate face oricine.

Un text de Vasi Rădulescu  

Ianuarie

1. Să mănânci echilibrat. Suntem, din păcate, bombardați cu tot felul de diete care ne promit pierdea unor kilograme într-un timp scurt. Pentru corp, asta poate fi dezastruos. Trebuie să îmbrățișăm principii solide, să respectăm mereu doza, să conștientizăm faptul că avem nevoie de toate categoriile alimentare. Masa corporală se va optimiza ca un răspuns al felului în care procedăm în fiecare zi. E timpul să spunem stop dietelor fantasmagorice.

2. Să bei suficientă apă. Nu o cantitate fixă, că fiecare individ este particular. Uneori vei bea mai multă, alteori mai puțină (contează exercițiul fizic, pierderile diverse, temperatura, etc.), dar nu uita să te hidratezi. Adaugă 1.5-2 litri de apă pe lângă toate celelalte alimente care dețin și importantul lichid.

3. Să te expui la soare. Asta ne motivează, ne dă energie și bunădispoziție, ne ajută să sintetizăm vitamina D.

4. Să dormi bine. Somnul este crucial pentru sănătate și 7-8 ore de somn bun ar trebui să existe în viața oricărui om. Altfel, productivitatea scade, dispoziția este alterată, riscurile pentru principalele boli cresc.

5. Să faci exerciții fizice. De la mers în ritm susținut la alergat sau înot, este important să ne mișcăm pentru a ne menține sănătoși. Sedentarismul ucide.

6. Să stai aproape de oameni. Suntem ființe profund sociale și trebuie să stăm și să comunicăm cu oamenii, să ne ajutăm între noi, să ne spunem lucrurile bune sau mai puțin bune. Izolarea este dăunătoare.

7. Să ai încredere în tine. Fricile și piedicile sunt de cele mai multe ori făcute chiar de noi. Ne adaptăm din mers la provocări și reușim să le ducem la bun sfârșit, să facem alte și alte lucruri, să ieșim din zonele de confort, să ne depășim temerile. Trebuie să avem încredere în noi și să pășim cu capul sus prin viață.

8. Să ai gânduri pozitive. Ni se întâmplă multe lucruri rele peste zi, dar ar trebui să ne debarasăm de ele și să le păstrăm pe cele bune, pe care să le cultivăm, despre care să discutăm cu cei dragi.

9. Să faci lucruri, chiar mărunte. În fiecare zi ar trebui să ne facem o listă cu câteva lucruri pe care vrem să le realizăm. Asta ne va hrăni psihicul și ne va motiva, menținându-ne în acțiune.

10. Să ai recunoștință pentru orice. Suntem norocoși că trăim și că-n jurul nostru se derulează elemente minunate. Sau că apar oameni care ne inspiră și ne fac să mergem altfel înainte.

11. Să culegi povești frumoase. Unitatea de măsură a vieții nu este anul, ci povestea. Ar trebui să strângem în noi cât mai multe povești frumoase.

12. Să călătorești. Așa ne îmbogățim cu adevărat.

Sursa :http://www.leapsadesanatate.ro

Codul Morse

Codul Morse- un limbaj de comunicare prin secvențe de sunete sau de lumini care a salvat foarte multe vieți de când a fost inventat în anul 1838.

În cel de-al 2  Război Mondial toți militarii erau obligați să cunoască acest cod,fiind unicul limbaj care  era folosit la transmiterea datelor.

Pentru a înțelege cum funcționa am atașat un translator care mi s-a părut potrivit :

https://morsecode.scphillips.com/translator.html?utm_source=hootsuite

Acest limbaj de comunicare poate fi înscris într-o listă a celor mai folositoare invenții ale omenirii.sos mesaj