Blog

Servicii oferite

Transportul tuturor pacienților care necesită supraveghere și îngrijire medicală din partea unui echipaj specializat cu experiență în domeniu ce are la dispoziție  toate resursele și cunoștiințele necesare pentru a interveni și corecta orice situație apărută pe durata transportului.

Asistența medicală de urgență pentru buna desfașurare a diferitelor evenimente publice sau private.

Consultații și tratamente medicale la domiciliul clientului.

Însoțirea persoanelor de către un cadru medical cu experiență care ar putea supraveghea și interveni într-un mod profesionist atunci când va fi nevoie.

Transferul aeroportuar este o procedură complexă pe care o tratăm cu  atenție mărită deoarece implică factori importanți precum ar fi  starea pacientului, siguranța statului în corelare cu implicarea  autorităților aeroportuare. Pentru aceasta sunt necesare pregătiri premergătoare transferului pacientului pe care le putem onora într-un interval de timp optim, imediat ce deținem toate datele necesare.  Odată puse la punct detaliile procesul va decurge în condiții optime, creând  pentru pacient și/sau însoțitorii săi un ambient sigur și confortabil.

Suntem dispuși la activități de căutare și salvare în colaborare cu unități sau persoane abilitate în acest sens.

 

Toate serviciile oferite sunt la cerere și contracost.

Ianuarie

1. Să mănânci echilibrat. Suntem, din păcate, bombardați cu tot felul de diete care ne promit pierdea unor kilograme într-un timp scurt. Pentru corp, asta poate fi dezastruos. Trebuie să îmbrățișăm principii solide, să respectăm mereu doza, să conștientizăm faptul că avem nevoie de toate categoriile alimentare. Masa corporală se va optimiza ca un răspuns al felului în care procedăm în fiecare zi. E timpul să spunem stop dietelor fantasmagorice.

2. Să bei suficientă apă. Nu o cantitate fixă, că fiecare individ este particular. Uneori vei bea mai multă, alteori mai puțină (contează exercițiul fizic, pierderile diverse, temperatura, etc.), dar nu uita să te hidratezi. Adaugă 1.5-2 litri de apă pe lângă toate celelalte alimente care dețin și importantul lichid.

3. Să te expui la soare. Asta ne motivează, ne dă energie și bunădispoziție, ne ajută să sintetizăm vitamina D.

4. Să dormi bine. Somnul este crucial pentru sănătate și 7-8 ore de somn bun ar trebui să existe în viața oricărui om. Altfel, productivitatea scade, dispoziția este alterată, riscurile pentru principalele boli cresc.

5. Să faci exerciții fizice. De la mers în ritm susținut la alergat sau înot, este important să ne mișcăm pentru a ne menține sănătoși. Sedentarismul ucide.

6. Să stai aproape de oameni. Suntem ființe profund sociale și trebuie să stăm și să comunicăm cu oamenii, să ne ajutăm între noi, să ne spunem lucrurile bune sau mai puțin bune. Izolarea este dăunătoare.

7. Să ai încredere în tine. Fricile și piedicile sunt de cele mai multe ori făcute chiar de noi. Ne adaptăm din mers la provocări și reușim să le ducem la bun sfârșit, să facem alte și alte lucruri, să ieșim din zonele de confort, să ne depășim temerile. Trebuie să avem încredere în noi și să pășim cu capul sus prin viață.

8. Să ai gânduri pozitive. Ni se întâmplă multe lucruri rele peste zi, dar ar trebui să ne debarasăm de ele și să le păstrăm pe cele bune, pe care să le cultivăm, despre care să discutăm cu cei dragi.

9. Să faci lucruri, chiar mărunte. În fiecare zi ar trebui să ne facem o listă cu câteva lucruri pe care vrem să le realizăm. Asta ne va hrăni psihicul și ne va motiva, menținându-ne în acțiune.

10. Să ai recunoștință pentru orice. Suntem norocoși că trăim și că-n jurul nostru se derulează elemente minunate. Sau că apar oameni care ne inspiră și ne fac să mergem altfel înainte.

11. Să culegi povești frumoase. Unitatea de măsură a vieții nu este anul, ci povestea. Ar trebui să strângem în noi cât mai multe povești frumoase.

12. Să călătorești. Așa ne îmbogățim cu adevărat.

Sursa :http://www.leapsadesanatate.ro

Codul Morse

Codul Morse- un limbaj de comunicare prin secvențe de sunete sau de lumini care a salvat foarte multe vieți de când a fost inventat în anul 1838.

În cel de-al 2  Război Mondial toți militarii erau obligați să cunoască acest cod,fiind unicul limbaj care  era folosit la transmiterea datelor.

Pentru a înțelege cum funcționa am atașat un translator care mi s-a părut potrivit :

https://morsecode.scphillips.com/translator.html?utm_source=hootsuite

Acest limbaj de comunicare poate fi înscris într-o listă a celor mai folositoare invenții ale omenirii.sos mesaj

Stiați că

aterizare sau amerizare    În data de 15 ianuarie 2009 o aeronavă cu aproximativ 150 de pasageri a efectuat o aterizare forțată în râul Hudson .Manevra s-a soldat doar cu câțiva pasageri răniți ușor datorită măiestriei pilotului dar și a celor care au intervenit pentru salvarea pasagerilor.

     Conform datelor în doar 24 de minute au ajuns la locul scenei 1200 de salvatori, 7 nave cu 130 de persoane specializate în activități de salvare pe apă.

Ce este o ambulanță ?

     Ambulanta este un autovehicul special conceput și realizat de către firme specializate cum ar fi :

20180720_193049 (1)

 

O ambulanță activează într-un serviciu special organizat  cum ar fi cel al Ambulanta  Iasi –  www.ambulantaiasi.ro – și este destinată transportului  persoanelor  bolnave .

Clasificarea ambulanțelor și echipajelor conform legislației în vigoare a statului roman

Echipajele publice de intervenţie de urgenţă, transport şi consultaţii în faza prespitalicească sunt clasificate după cum urmează:

1. echipaj de prim ajutor fără capacitate de evacuare a victimei (PA): – mijlocul utilizat: poate include orice tip de vehicul dotat cu echipamentele necesare acordării primului ajutor calificat;

– astfel de echipaj poate acţiona şi fără vehicul, cu condiţia deţinerii echipamentului necesar; – minimum două persoane:

2 salvatori cu instruire paramedicală; – după caz, un conducător auto cu instruire paramedicală;

– în cazul echipajelor de pompieri care intervin la incendii cu autospeciale de intervenţie dotate cu echipament de prim ajutor calificat şi defibrilator semiautomat, cel puţin 3 persoane din cadrul echipajului vor fi formate ca personal paramedical;

2. echipaj de prim ajutor cu capacitate de evacuare a victimei (PA-T): – mijlocul utilizat: ambulanţe tip B2 sau nave;- minimum 3 persoane:

a) 2 salvatori cu instruire paramedicală;

b) un conducător al mijlocului de intervenţie cu instruire paramedicală;

3. echipaj medical de urgenţă cu asistent (EMU-A): – mijlocul utilizat: ambulanţe tip B2 sau nave; – minimum două persoane:

a) un asistent medical cu pregătire în acordarea asistenţei medicale de urgenţă;

b) un conducător al mijlocului de intervenţie ambulanţier sau cu instruire paramedicală;

4. echipaj medical de urgenţă cu medic (EMU-M): – mijlocul utilizat: ambulanţe tip B1, C2 sau nave; – minimum 3 persoane:

a) un medic care a absolvit cursuri în acordarea asistenţei medicale de urgenţă sau cu competenţă/atestat în domeniu;

b) un asistent medical cu pregătire în acordarea asistenţei medicale de urgenţă;

c) un conducător al mijlocului de intervenţie ambulanţier sau cu instruire paramedicală;

5. echipaj de terapie intensivă mobilă (TIM): – mijlocul utilizat: ambulanţe tip C1; – minimum 4 persoane:

a) un medic de urgenţă sau un medic de anestezie terapie intensivă (specialist sau rezident cel puţin în semestrul II al anului III de rezidenţiat, cu acordul directorului programului de rezidenţiat ori al îndrumătorului, în cazul rezidenţilor în anestezie terapie intensivă, cu experienţă spitalicească continuă, instruit în utilizarea medicaţiei anestezice);

b) un asistent medical cu pregătire în acordarea asistenţei medicale de urgenţă cu experienţă spitalicească în manevrele de urgenţă şi terapie intensivă şi utilizarea medicaţiei anestezice;

c) o persoană cu pregătire paramedicală care a absolvit cursul de prim ajutor calificat şi de lucru în cadrul unui echipaj medical de urgenţă;

d) un conducător auto pompier care a absolvit cursul de prim ajutor calificat sau un conducător auto ambulanţier;

6. echipaj de terapie intensivă mobilă nou-născuţi (TIM-NN);

– mijlocul utilizat: ambulanţe tip C1 cu dotare specifică transportului neonatal; – minimum 3 persoane:

a) un medic neonatolog, anestezist reanimator sau de urgenţă cu pregătire specifică în acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi terapia intensivă a nou-născutului aflat în stare critică, în condiţii de prespital şi transport (specialist sau rezident cel puţin în semestrul II al anului III de rezidenţiat, cu acordul directorului programului de rezidenţiat ori al îndrumătorului, în cazul rezidenţilor în anestezie terapie intensivă sau în neonatologie);

b) un asistent medical cu pregătire specifică în îngrijirea nou-născutului; c) un conducător auto ambulanţier sau un conducător auto care a absolvit un curs de prim ajutor calificat;

7. echipaj de salvare aeriană (ESA): – mijlocul utilizat: aeronave de diferite categorii în conformitate cu prevederile legale în vigoare; – minimum 4 persoane:

a) un medic de urgenţă sau un medic de anestezie terapie intensivă (specialist sau rezident cel puţin în semestrul II al anului III de rezidenţiat, cu acordul directorului programului de rezidenţiat ori al îndrumătorului, în cazul rezidenţilor în anestezie terapie intensivă sau în neonatologie);

b) un asistent medical cu pregătire în acordarea asistenţei medicale de urgenţă;

c) un pilot şi un copilot;

8. echipaj de ambulanţă aeriană (EAA): – mijlocul utilizat: avion sanitar sau alte aeronave în conformitate cu prevederile legale în vigoare; – minimum 4 persoane:

a) un medic care a absolvit cursuri în acordarea asistenţei medicale de urgenţă sau cu
competenţă/atestat în domeniu;
b) un asistent medical cu pregătire în acordarea asistenţei medicale de urgenţă;
c) un pilot şi un copilot;
9. echipaj de consultaţii de urgenţă la domiciliu (ECU):
– mijlocul utilizat: un vehicul neclasificat cu dotare specifică, fără capacitate de transport al pacientului;
– minimum o persoană:
– un medic de medicină generală/medicină de familie, cu carnet de conducere şi cu pregătire în
acordarea primului ajutor avansat în cazurile de urgenţă;
– după caz, un conducător auto ambulanţier;
10. echipaj de transport sanitar neasistat (ET):
– minimum o persoană:
– un ambulanţier;
– după caz, echipajul poate fi format din 2 ambulanţieri sau un ambulanţier şi un asistent medical.

Dintre producătorii de tehnică medicală folosită în dotarea ambulanțelor menționez:

https://corpuls.world,                                                              –www.kartsana.com,

www.physio-control.com,                                                        –www.meber.it

www.weinmann-emergency.com                                         –www.bbraunusa.com

www.ferno.com/index.htm#map_europe                          –www.fresenius-kabi.com

www.gimaitaly.com/default.asp?lang=it                            –www.biegler.com

Însoțire persoane-medical escort

ajutor de nadejdeDenumirea aceastui serviciu oferit de Ambulanta Privata Iasi  –medical escort în traducere românească însoțitor medical identifică o activitate prin care o persoană cu pregătire în acordarea primului ajutor însoțeste și supraveghează pe o alta.Acest seviciu este valabil atât la scarâ națională cât și internațională .De asemenea modalitatea de transport nu reprezintă un impediment,personalul având experiență în misiuni aeriene sau navale.