Cum poți salva o viață

Spread the love

În fiecare an serviciile de ambulanță, publice sau private, trebuie să rezolve un numar din ce în ce mai mare de solicitări. Din această cauză timpul de intervenție alocat trebuie optimizat. Pentru ca acest lucru să se poata realiza, fără a aduce prejudicii actului medical, ar trebui urmate o serie de indicații care vin în ajutorul pacientului și implicit al echipajului medical ce se va ocupa de caz.
1. Când ești în trafic și observi o ambulanță cu semnalele de avertizare pornite (sonore sau vizuale), dacă este posibil, eliberează banda de rulare în condiții maxime de securitate pentru tine. Dacă nu poți face astfel de manevre rulează cu viteza redusă și constantă pentru a-i da prilej ambulanțierului să te depasească când va avea posibilitatea.
2. Când soliciți ajutorul echipajului de ambulanță asigură-te că locația poate fi identificată ușor: denumirea și numărul străzii, blocului, casei să fie afișate corect și să fie vizibile de la distanță; sau solicită unui apropiat să întâmpine echipajul dând un reper cât mai bine cunoscut, cât mai aproape de domiciliu.
3. Pe timp de noapte, atunci când aștepți ambulanța, ai grijă ca luminile din casă să ramână aprinse pentru a putea oferi un indiciu în plus.
4. Este foarte important ca toți membrii familiei să cunoască numărul de telefon la care se poate anunța o urgență.
5. Învață manevre de bază de prim ajutor.
Aplicând aceste câteva indicații poți contribui semnificativ la îmbunătățirea activității echipajului medical implicat în preluarea și rezolvarea cu succes a solicitării, într-un timp cât mai scurt.

stii cum sa să salvezi o viața
salveaza o viață

Lasă un comentariu