Ianuarie

Spread the love

1. Să mănânci echilibrat. Suntem, din păcate, bombardați cu tot felul de diete care ne promit pierdea unor kilograme într-un timp scurt. Pentru corp, asta poate fi dezastruos. Trebuie să îmbrățișăm principii solide, să respectăm mereu doza, să conștientizăm faptul că avem nevoie de toate categoriile alimentare. Masa corporală se va optimiza ca un răspuns al felului în care procedăm în fiecare zi. E timpul să spunem stop dietelor fantasmagorice.

2. Să bei suficientă apă. Nu o cantitate fixă, că fiecare individ este particular. Uneori vei bea mai multă, alteori mai puțină (contează exercițiul fizic, pierderile diverse, temperatura, etc.), dar nu uita să te hidratezi. Adaugă 1.5-2 litri de apă pe lângă toate celelalte alimente care dețin și importantul lichid.

3. Să te expui la soare. Asta ne motivează, ne dă energie și bunădispoziție, ne ajută să sintetizăm vitamina D.

4. Să dormi bine. Somnul este crucial pentru sănătate și 7-8 ore de somn bun ar trebui să existe în viața oricărui om. Altfel, productivitatea scade, dispoziția este alterată, riscurile pentru principalele boli cresc.

5. Să faci exerciții fizice. De la mers în ritm susținut la alergat sau înot, este important să ne mișcăm pentru a ne menține sănătoși. Sedentarismul ucide.

6. Să stai aproape de oameni. Suntem ființe profund sociale și trebuie să stăm și să comunicăm cu oamenii, să ne ajutăm între noi, să ne spunem lucrurile bune sau mai puțin bune. Izolarea este dăunătoare.

7. Să ai încredere în tine. Fricile și piedicile sunt de cele mai multe ori făcute chiar de noi. Ne adaptăm din mers la provocări și reușim să le ducem la bun sfârșit, să facem alte și alte lucruri, să ieșim din zonele de confort, să ne depășim temerile. Trebuie să avem încredere în noi și să pășim cu capul sus prin viață.

8. Să ai gânduri pozitive. Ni se întâmplă multe lucruri rele peste zi, dar ar trebui să ne debarasăm de ele și să le păstrăm pe cele bune, pe care să le cultivăm, despre care să discutăm cu cei dragi.

9. Să faci lucruri, chiar mărunte. În fiecare zi ar trebui să ne facem o listă cu câteva lucruri pe care vrem să le realizăm. Asta ne va hrăni psihicul și ne va motiva, menținându-ne în acțiune.

10. Să ai recunoștință pentru orice. Suntem norocoși că trăim și că-n jurul nostru se derulează elemente minunate. Sau că apar oameni care ne inspiră și ne fac să mergem altfel înainte.

11. Să culegi povești frumoase. Unitatea de măsură a vieții nu este anul, ci povestea. Ar trebui să strângem în noi cât mai multe povești frumoase.

12. Să călătorești. Așa ne îmbogățim cu adevărat.

Sursa :http://www.leapsadesanatate.ro

Lasă un comentariu